Mobiel : 06-54643664 info@lobbia.nl

Bevochtiging

Toonbankbevochtiging

Een optimale vochtbalans vraagt om een betrouwbare en een energieverantwoordelijke wijze van bevochtigen, met lage exploitatiekosten.

Ons ultrasonore toonbankbevochtigingsysteem staat garant voor een superfijne nevel.

Uitleg / baten

Waarom bevochtiging van verse producten waaronder vis en vlees?

De verdamper van het koelsysteem onttrekt vocht uit de lucht door het condenseren van waterdamp op het koude oppervlak van de verdamper. De hoeveelheid vocht onttrokken afhankelijk van de kwaliteit van de verdamper. Hoe groter het temperatuurverschil (At) over de verdamper, hoe meer vocht gecondenseerd.

Het principe van een ultrasonore luchtbevochtiger:
Door middel van hoog frequente trillingen (1,7 MHz) worden kleine waterdeeltjes ter grootte van 1 tot 3 micron boven het wateroppervlak uitgeslingerd. Door een luchtstroom over het wateroppervlak te voeren worden deze waterdeeltjes via een buis in de te bevochtigen ruimte (toonbank) geblazen.
Een zeer laag energieverbruik , minimaal onderhoud en lage geluidsbelasting zijn de belangrijkste voordelen van deze bevochtiging.

Verse producten staan vocht af aan de omgevingslucht. Een koelsysteem versneld dat proces doordat de verdamper vocht condenseert. Hoe groter het temperatuur verschil des te meer vocht wordt onttrokken.

Door toepassing van een toonbankbevochtiging blijven uw producten beter van kleur, hebben minder gewichtsverlies, structuur blijft beter behouden en wordt dus niet slap. Met andere woorden uw product blijft langer zijn verse uitstraling behouden.

Toonbankbevochtiging

Waterkwaliteit
Alhoewel de bevochtiger zelf op gewoon leidingwater kan worden aangesloten. bevelen wij gedemineraliseerd water op basis van omgekeerde osmose aan. Het onderhoud van het apparaat wordt hierdoor tot een minimum beperkt en de levensduur van de trilplaatjes wordt aanzienlijk verlengd.
Tevens wordt hiermee voorkomen dat allerlei stoffen vanuit het leidingwater, zoals kalk, zouten, mineralen en bacteriën in de toonbank terecht komen. Lobbia Koeltechniek heeft verschillende filters in haar leveringsprogramma die werken op basis van omgekeerde osmose.

Ozongenerator
Om een bacteriële zuiverheid te garanderen , bijvoorbeeld voor de voedingsmiddelenindustrie, is een ozongenerator in de luchtbevochtiger ingebouwd zodat de eventueel aanwezige bacteriën in de luchtbevochtiger en aangesloten pijpwerk worden gedood.

Ozon heeft alleen effect als de luchtbevochtiging tijdens het ozoneren wordt uitgeschakeld.
Voor het in- en uitschakelen van ozon en bevochtiging is een programmeerbare tijdklok in de bevochtiger geïntegreerd. Deze tijdklok is door Lobbia Koeltechniek standaard ingesteld op 2 uur ozoneren van 02:00 tot 04:00 terwijl de bevochtiging uitgeschakeld is. Als de blauwe LED indicatie knippert wordt ozon gegenereerd.

Door toevoeging van bevochtiging, worden de negatieve effecten van uitdroging sterk verminderd met de volgende voordelen:

– Verhoging van de omzet:
– De productie heeft een frissere uitstraling en invloeden kopen.
– Klant waardeert de frisheid en zal vaker terugkeren.
– De waarde van het product blijft constant en nemen zelfs in gewicht toe omdat zij blijven groeien door middel van vocht via de bladeren als een natuurlijk proces.
– Duurdere producten met een lagere omloopsnelheid kunnen ook worden aangeboden zonder het risico te hebben om ze na een week weg te gooien.
– Vermindering van het verlies:
– Het wegsnijden van de droge en verkleurde oppervlak van vlees wordt een ding uit het verleden.
– Het is niet meer nodig om salades weg te gooien of de toplaag weg te halen omdat er een korst is gevormd.
– Meer dan 50% van de groenten en fruit die meestal worden weggegooid omdat ze hun frisse uitstraling hebben verloren kunnen worden opgeslagen.
– Arbeidskosten:
– Het is niet nodig om de toonbank te legen aan het eind van de dag.
Verse producten kunnen ‘s nachts worden achtergelaten in de toonbank.

Bekroonde ontwikkeling:
Het Contronics bevochtiging systeem is het enige systeem in de wereld speciaal ontwikkeld voor verse producten. Deze innovatie en het succes op de wereldmarkt werd bekroond met de prestigieuze Eureka Lynx Award in 2002.
eka Lynx Award in 2002.